Vliegen naar Marokko

Vanuit Nederland, België en Duitsland vertrekken er dagelijks verschillende vliegtuigen naar de verschillende internationale vliegvelden van Marokko. Afhankelijk van de luchthaven van vertrek en aankomst is het ergens tussen de drie-en-een-half en vier uur vliegen naar Marokko. Naast de nationale vliegtuigmaatschappij Royal Air Maroc, vliegen er vanuit Nederland en België verschillende maatschappijen op Marokko. Zo gaat er een dagelijks vlucht Amsterdam naar Marrakesh die uitgevoerd wordt door Transavia. In de meeste gevallen worden de vluchten richting Marokko gedaan in kleinere vliegtuigen zoals de Boeing 737 of de Airbus A320.

Vluchtduur

Een vlucht vanuit Nederland naar een vliegveld in Marokko zal alles bij elkaar ongeveer een drie en een half uur duren. Afhankelijk van je luchthaven van vertrek en je bestemming in Marokko. De verschillen in vluchttijden zijn overigens niet heel erg groot. Hou er rekening mee dat je op de heenweg wat tijd wint door het tijdverschil, een uur in de winter en twee in de zomer.

Bagage

Door de regelgeving van de verschillend maatschappijen is het soms lastig om te zien wat je nou wel en niet mee mag nemen aan boord. Wat de specifieke afmetingen van je koffer of tas mogen zijn en hoeveel stuks handbagage je nou eigenlijk mee aan boord mag nemen. Door de jaren heen hebben de verschillende maatschappijen meerdere malen hun bagageregels aangepast waardoor je oude koffers misschien niet meer voldoen. Voorkom boetes en controleer van te voren goed of je koffers nog de goede afmetingen hebben.

Casablanca - Internationaal luchthaven Mohammad V

De internationale luchthaven Mohammad V is te vinden net buiten de stad Casablanca en is de grootste en drukste luchthaven van het land. Het vliegveld heeft twee start- en landingsbanen en er zijn drie terminals. De luchthaven wordt gebruikt voor nationale en intercontinentale vluchten. De luchthaven is ooit gebouwd als vliegbasis voor het Amerikaanse leger, maar na de onafhankelijkheid van Marokko werden de Amerikaanse troepen uit het land gehaald.

Marrakesh - Menara International airport

Na het vliegveld van Casablanca is het vliegveld van Marrakesh de grootste en belangrijkste luchthaven voor internationale vluchten vanuit Europa en het Midden-Oosten. Het vliegveld ligt op ongeveer drie kilometer van de stad en is vrij gemakkelijk met een taxi bereikbaar. Jaarlijks maken ongeveer drie miljoen mensen gebruik van deze luchthaven. Het vliegveld is niet al te groot; wel is het een stuk moderner dan de luchthaven van Casablanca. Op Menara international airport is slechts één start- en landingsbaan.

Tanger - Internationale luchthaven Ibn Batoute

De luchthaven van Tanger is de derde luchthaven van het land als je kijkt naar internationale vluchten. Afhankelijk van het seizoen kun je vanaf verschillende plaatsen in Nederland en België naar Tanger vliegen. De luchthaven van Tanger heeft twee landingsbanen waarvan er slecht één in gebruik is. De luchthaven is vernoemd naar de Islamitische geleerde en geograaf Ibn Batoute.

Andere luchthavens die op Europese bestemmingen vliegen zijn die van Nador, Oujda, Fez, Essaouîra, Al Hooceima en Agadir.

Transfers

Voor de transfers van en naar de verschillende luchthaven kun je het beste gebruik maken van taxi’s. Deze zijn afhankelijk van de verschillende luchthavens voor enkele euro’s te boeken bij je hotel. Wil je niet voor verrassingen komen te staan dan kun je de transfer ook van tevoren regelen; zo heb je op voorhand goed inzicht hoeveel je transfer gaat kosten.